lauantai 12. joulukuuta 2009

Pekoni Tournedos

300 g naudan sisäfileen keskiosaa
4 viipaletta pekonia
mustapippuria
suolaa

Leikkaa sisäfileen keskiosasta kaksi n. 4-5 cm paksua pihviä. Mausta pihvit mustapippurilla ja suolalla. Kiedo kaksi pekoniviipaletta kunkin pihvin ympärille ja kiinnitä coctailtikuilla. Paista pihvejä pannulla n. kolme minuuttia puoleltaan ja kypsennä ne loppuun uunissa 200 asteessa, kunnes pihvin sisälämpötila on 68 astetta (pihvi on kypsä). Anna pihvien vetäytyä folion alla 5-10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

Pihvin kypsyysasteet
raaka sisälämpötila 55 astetta
medium- sisälämpötila 57-60 astetta
medium sisälämpötila on 63-66 astetta
kypsä sisälämpötila 72 astetta
Ota pihvit uunista, kun sisälämpötila on noin kolme astetta tavoiteltua lämpötilaa alempi.


Ei kommentteja: