sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Mausteista ankanrintaa ja papu-pähkinäpaistosta

2 ankanrintaa
1 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
tuoretta timjamia
2 valkosipulin kynttä
karkeaa merisuolaa

Sekoita suolan joukkoon kaikki mausteet ja hienonnetut yrtit sekä valkosipuli. Poista ankanrinnoista kalvot lihapuolelta. Tee ankanrinnan nahkaan syviä viiltoja vieri viereen. Lämmitä pannu ja laita ankanrinnat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista hitaasti ja poista välillä pannulle muodostunutta rasvaa. Paista kunnes nahkapuoli on rapea ja kauniin värinen. Käännä rinnat pannulla ja kypsennä muutama minuutti. Aseta rinnat uunipellille ja hiero ne joka puolelta mausteseoksella. Anna maustua noin 30 minuuttia. Pyyhi ylimääräiset mausteet pois ja loppukypsennä uunissa 150°C:ssa noin 10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 52°C. Anna vetäytyä hetki ja siivuta rinnat ohuiksi viipaleiksi.

Papu-pähkinäpaistos

200 g pitkiä papuja
2 porkkanaa
4 shalottisipulia
puolikas kiinankaali
1 dl cashewpähkinöitä
tilkka seesamiöljyä
2 rkl soijaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipulit. Suikaloi kaali. Keitä kaikki vihannekset paitsi sipulit runsaassa vedessä kaksi minuuttia. Siivilöi vihannekset ja paista niitä pannulla seesamöljyssä muutama minuutti. Lisää mukaan sipulit, pähkinät ja soija. Mausta paistos suolalla ja pippurilla.

(Ohje mukailtu Sokkokokki-ohjelmasta)

Ei kommentteja: