keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kanakeitto

450 g hunajamarinoituja kanafileesuikaleita
3 porkkanaa suikaleina
1 palsternakka suikaleina
1 nauris suikaleina
1 sipuli ohuina viipaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ punainen chilipalko ohuina suikaleina
1 tl tuoretta inkivääriä silputtuna
1 pieni purkki ananasrenkaita
1 dl pakastemaissia
1 l kanalientä
1 iso purkki kookosmaitoa
2 annosta (kiekkoa) kokojyvänuudeleita
mustapippuria
kafferilimelehtimurskaa
oliiviöljyä

Paista kanasuikaleet kypsiksi paistinpannulla tilkassa oliiviölyä. Lisää chili, valkosipuli ja inkivääri kanan sekaan ja paista hetki. Lisää sipuli ja pieniksi paloiksi leikattu ananas pannulle ja paista hetki. Nosta sivuun. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja freesaa kasvikset kevyesti. Lisää kookosmaito, kanaliemi ja ananaspurkin mehu kattilaan. Mausta mustapippurilla ja kafferinlimellä. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää pannulta kana-kasvisseos ja pakastemaissit kattilaan ja hauduta 5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää keiton sekaan pieneksi katkotut nuudelit ja hauduta kypsiksi.

Ei kommentteja: