lauantai 8. helmikuuta 2014

Hapanimeläpossu wokissa

600 g possun sisäfilettä

Possun marinadi:
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
1 tl tuoretta inkiväärimurskaa
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl savustettua chili-valkosipulimurskaa
½ tl kuivattua chilimurskaa
1 rkl BBQ-kastiketta
1 tl kuivattua korianterinsiemeniä hienottettuna
3 rkl soijaa
4 rkl oliivioljyä
1 limen mehu
1 rkl sitruunamehua

4 porkkanaa viipaleina
2 sipulia ohuina suikaleina
1 vihreä paprika ohuina suikaleina
1 prk ananasviipaleita ohuina suikaleina
½ tl sokeria
½ tl suolaa

5 dl vettä
1 vasikan fondikuutio
1 rkl ruokosokeria
3 rkl maissijauhoja
2 rkl kuivattua persiljaa

Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadi ja possu. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin. Nosta noin puoli tuntia ennen paistamista lämpimään. Paista ohuiksi leikattu sipuli kuumalla pannulla vaalean ruskeaksi, lisää sokeria ja suolaa. Nosta sivuun. Paista possun filesuikaleet kuumassa wokissa kypsiksi. Lisää porkkanaviipaleet. Paista muutama minuutti. Lisää paprikasuikaleet. Paista muutama minuutti. Lisää ananasviipaleet ja sipuli. Paista muutama minuutti. Lisää vesi, fondi, ruokosokeri ja maissijauhot. Kuumenna. Lisää persilja. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja: