keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Jauhelihakeitto

400 g jauhelihaa
(1/4 tl valkosipulimurskaa)
(1/4 tl Sambal Oelek-chilikastiketta)
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl paprikajauhtetta
1 dl ruokakermaa
2 salottisipulia
5 keskikokoista perunaa
1-2 porkkanaa
½ punainen paprika
100 g pakastekasviksia (purjoa, herneitä ym.)
1/4 lihaliemikuutio
1 l vettä

Paista jauheliha. Lisää mausteet, silputtu sipuli ja kerma. Jos haluat mausteisemman keiton, lisää chilikastiketta ja valkosipulimurskaa jauhelihan sekaan. Anna hautua hetken aikaa. Leikkaa porkkanat ja perunat paloiksi. Lisää vesi, porkkanat, perunat ja jauheliha sekä lihaliemikuutio kattilaan. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Lisää paloiteltu paprika ja pakastekasvikset kattilaan. Keitä perunat kypsiksi, mutta varo kypsentämästä niitä liikaa. Tarkista maku.

Ei kommentteja: