sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Valkosuklaa-daim-kakku

Pohja:
300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina
100 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl kahvia

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
3/4 levy Pandan valkosuklaata (130 g levy)
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele.

(Ohje Hellapoliisilta)

Ei kommentteja: