maanantai 12. tammikuuta 2009

Hampurilaisateria

hampurilaissämpylöitä tai ruispaloja
jauhelihapihvejä
jäävuorisalaattia
tomaattiviipaleita
kurkkuviipaleita
suolakurkkuviipaleita
jalapeno-viipaleita
rapeaksi paistettua pekonia
paistettua kananmunaa
valkosipulimajoneesia
sulatejuustoviipaleita

tikkuranskanperunoita

jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
2 salottisipulia
½ tl valkosipulimurskaa
1 tl Sambal Oelek-chilikastiketta
½ tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
3/4 tl merisuolaa
1 dl juustoraastetta
n. 2 rkl Aura-juustoa muruina
1-2 kananmunaa

Sekoita keskenään ruokakerma ja korppujauhot. Anna turvota. Lisää silputtu sipuli, mausteet, juustoraaste, Aura-juusto ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää viimeisenä jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Paista koepala ja tarkista maku. Muotoile pihvejä ja paista paistinpannulla tai uunissa 225 asteessa puolisen tuntia.

Paahda hampurilaissämpylöiden puolikkaat tai ruispalat leivänpaahtimessa. Täytä haluamillasi täytteillä. Tarjoa lisäksi öljykeittimessä friteerattuja tai uunissa paistettuja tikkuranskanperunoita.

Ei kommentteja: