perjantai 30. tammikuuta 2009

Karjalanpiirakat

Täyte:
5 dl vettä
3 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1-1½ tl suolaa

Kuoret:
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 dl kylmää vettä

Kostutus:
2 dl vettä
100 g voita

Keitä riisipuuro. Mittaa vesi haudekattilaan. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna riisien keittyä muutaman minuutin niin, että vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito. Anna hautua kannen alla tunnin ajan. Mausta valmis puuro suolalla.

Alusta kylmään veteen kuoritaikina. Jaa taikina 20 osaan. Peitä taikina tuorekelmulla, jottei se kuivu. Kauli taikinasta soikeita kuoria. Lisää kuorille puurotäytettä n. ½ dl piirakkaa kohti. Rypytä reunat keskeltä aloittaen. Paista uunissa 300 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes piirakat ovat ruskeapilkullisia.

Upota kuumat piirakat kuumennettuun vesi-voiseokseen ja nosta vuokaan. Peitä vuoka leivinpaperilla ja pyyhkeellä, jotta piirakat pehmenevät.

Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa.

Ei kommentteja: