Pohja:
4 dl vehnäjauhoja (osa voi olla ruisjauhojakin)
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 dl mustaleimaemmeltal-raastetta
½ dl kylmää vettä
Täyte:
2 sipulia
hieman suolaa
hieman sokeria
½ pss (75 g) kylmäsavustettua pororouhetta
½ pss (150 g) savukinkkusuikaleita
400 g raejuustoa
1 ½ dl kevytjuustoa raastettuna
½ pkt Aura-juustoa muruisina
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1 pss persiljaa silputtuna
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria
Päälle:
1 dl mustaleimaemmeltal-raastetta
Nypi jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja margariini kulhossa. Sekoita kylmä vesi nopeasti taikinan sekaan. Voitele iso piirakkavuoka (halkaisija noin 27 cm). Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin viilentymään.
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paista öljyssä ruskeaksi ja lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria. Anna viilentyä. Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa.
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Levitä täyte pohjan päälle, viimeiseksi emmeltal-raaste. Jatka paistamista 200 asteessa vielä 20-25 minuuttia.
(Ohje mukailtu Kinuskikissalta.)
14 vuotta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti