tiistai 10. kesäkuuta 2014

Hampurilaiset New York Timesin mukaan

(8 sämpylää)

2,5 dl vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
2 rkl pehmeää voita
1 muna

Voiteluun:
1 muna
1 tl vettä
sesaminsiemeniä

Lisää kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen kuivahiiva ja sokeri. Anna seisoa viisi minuuttia. Sekoita jauhot ja suola, nypi voi jauhoseokseen. Sekoita vesi-maito-seokseen kananmuna. Lisää jauhoseos. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia. Taikinan kuuluu olla hyvin venyvää ja tarttuvaa. Anna kohota liinan alla kaksi tuntia.

Kaada taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyörittele litteitä sämpylöitä. Anna kohota sämpylöiden noin kaksi tuntia.

Nosta kylmään uuniin kulho, jossa on vettä muutaman desin verran. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylät kananmuna-vesiseoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä 10-15 minuuttia, anna vesikulhon olla paistamisen ajan uunissa.

(alkuperäinen ohje New York Times, suomennettuna Reseptivihkosta)



Jauhelihapihvit

400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1-2 rkl sinappia

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia. Painele neljä ohutta pihviä ja paista pannulla. Lisää pihvien päälle halutessasi cheddarjuustoa ja nosta hetkeksi lämpimään uuniin, jotta juusto sulaa.

Täytä maun mukaan.

Ei kommentteja: