perjantai 20. helmikuuta 2009

Semifreddo

12 annosta
1 vaniljatanko
3 dl sokeria
4 isoa munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
5 dl kuohukermaa
suolaa

Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja raaputa siemenet (käytä tanko vaniljasokerin valmistamiseen). Vatkaa siemenet, sokeri ja munankeltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kolmannessa kulhossa vatkaa munanvalkuaiset suolahippusen kanssa hyvin kovaksi vaahdoksi (pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi väärinpäin). Lisää keltuaisvaahdon sekaan kerma ja valkuaisvaahto. Kääntele ainekset varovasti ja kumoa tarjoilukulhoon. Peitä kulho kelmulla ja nosta se pakastimeen tarjoiluun saakka. Semifreddo voidaan pakastaa pienemmissä annoksissa, joiden annetaan sulaa hieman jääkaapissa ennen nauttimista. Semifreddon seuraksi sopivat tuoreet marjat tai hedelmät.

(Ohje Jamie Oliver)

Ei kommentteja: