3 rkl seesamiöljyä
½ rkl kuivattuja punaisia chilejä murskattuna (ilman siemeniä)
1 valkosipulinkynsi hyvin hienonnettuna
1 sipuli ohuelti viipaloituna
2,5 cm:n pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2-3 limetinlehteä käsin paloiteltuna
500 g naudan ulko- tai sisäfileetä ohuelti suikaloituna
vasta jauhettua mustapippuria
1 rkl soijakastiketta
1 tl sokeria
1 punainen paprika ilman siemeniä, ohuelti suikaloituna
1 vihreä paprika ilman siemeniä, ohuelti suikaloituna
4 kevätsipulia vinosti suikaloituna
125 g paahdettuja cashewpähkinöitä
Kuumenna ½ rkl seesamiöljyä pienessä pannussa ja paista chilimurske öljyssä rapeaksi. Valuta chili talouspaperin päällä ja jätä odottamaan, kunnes olet valmistanut lihan ja kasvikset.
Kuumenna jäljelle jäänyt seesamiöljy wokpannussa tai isossa paistinpannussa. Lisää öljyyn valkosipuli, sipuli ja inkivääri ja paista niitä korkeahkolla lämmöllä noin 3 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja kullankeltaista.
Lisää pannuun limetinlehdet ja lihasuikaleet ja paista niitä vain 2-3 minuuttia. Mausta liha makusi mukaan mustapippurilla ja lisää joukkoon soijakastike ja sokeri. Sekoita joukkoon paprikasuikaleet ja kevätsipuli ja paista pikaisesti 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon rapea chilimurske ja paahdetut pähkinät. Sekoita ainekset nopeasti ja tarjoa liha keitetyn riisin tai paistettujen nuudeleiden kanssa.
14 vuotta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti