4 dl kermaa
1 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 dl ruokosokeria
2 liivatelehteä
2 dl sulatettuja pakastemansikoita
3 rkl vettä
1 liivatelehti
½ tl vanilliinisokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mansikkaosa: Kuumenna vesitilkka ja liuota liivatelehti. Mausta mansikat vanilliinisokerilla ja sekoita liivateseos huolellisesti mansikoiden sekaan. Kaada mansikat kulhon pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Vaniljaosa: Sekoita kerma, maito, ruokosokeri ja vanilliinisokeri kattilassa ja keitä viitisen minuuttia. Ota kattila liedeltä ja liuota mukaan liivatelehdet. Kaada neste varovasti hyytyneden mansikoiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.
Upota kulhot nopeasti kuumaan veteen, jolloin pannacotta irtoaa kulhosta. Kumoa lautaselle.
14 vuotta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti