keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Herkkusienikeitto

1 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1-2 dl kevyttä ruokakermaa
2 dl maitoa
1 pieni purkki säilöttyjä herkkusieniä viipaleina
1 pieni salottisipuli
2 rkl maustamatonta sulatejuustoa
(aurajuustoa)
suolaa
mustapippuria

2 palaa vaaleaa leipää crutonkeihin

Valmista ensin crutongit. Poista leivästä kuori ja leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi. Lisää paistinpannulle nokare margariinia tai öljyä. Paista leipäpaloja, kunnes ne ovat rapeita ja kellanruskeita.

Sulata margariini kattilassa ja lisää pieneksi silputtu sipuli. Kuullota sipuli. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää kattilaan kevytkerma ja maito sekä sulatejuusto. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min. Lisää halutessasi aurajuustoa ja anna juuston sulaa keiton sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valutetut herkkusieniviipaleet ja anna keiton kuumentua. Tarjoa crutonkien kanssa.

Ei kommentteja: