sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Paahtovanukas

3 dl maitoa
2 dl kermaa
½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko
4 kananmunaa

paahdettu sokeri:
1 dl sokeria
2 rkl vettä

Sulata kattilassa 1 dl sokeria. Kun sokeri on paahtunut kullanruskeaksi, lisää 2 rkl vettä. Kaada seos uuninkestävään vuokaan. Levitä seos tasaisesti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Kuumenna kiehumispisteeseen kattilassa maito, kerma ja sokerit (tai halkaistu vaniljatanko). Nosta seos pois levyltä ja siivilöi seos. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita kananmunat maito-kerma-sokeriseokseen. Lisää seos uunivuokaan paahdetun sokerin päälle. Nosta vuoka vesihauteeseen ja paista uunissa 175 asteessa 45-50 minuuttia kunnes vanukas on hyytynyt. Peitä tarvittaessa vanukas foliolla. Anna viilentyä jääkaapissa (mielellään seuraavaan päivään) ja kumoa lautaselle.

Ei kommentteja: