torstai 6. tammikuuta 2011

Porkkanakakku

(pellillinen)

4 kpl munia
4 dl sokeria
6 dl porkkanaraastetta
2 dl öljyä (tai voisulaa)
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta

kuorrute
150 gr maustamatonta sulatejuustoa
3 dl tomusokeria
50 gr voisulaa

koristeluun hasselpähkinärouhetta

Vaahdota munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Raasta porkkana hienoksi ja sekoita öljyn kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä muna-sokerivaahto, porkkanaraaste ja kuivat aineet keskenään. Kaada voipaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa 30 min (kokeile kypsyyttä). Vatkaa vatkaimella kuorrutteen aineet sekaisin ja päällystä jäähtynyt kakku. Koristele pähkinärouheella.

Ei kommentteja: