keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Maksakastike

600 g naudanmaksaa
5 pientä salottisipulia
½ tl mustapippuria
2 dl vettä
3/4 lihaliemikuutio
2 dl kermaa
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl vehnäjauhoja

Puhdista maksasta kaikki kalvot ja verisuonet huolellisesti pois. Leikkaa maksa ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi. Freesaa sipulia rasvassa hetki kuumalla pannulla. Siirrä sipuli kattilaan. Lisää kattilaan vesi, lihaliemikuutio ja kerma. Paista maksasuikaleita pannulla n. viisi minuuttia. Lisää mustapippuri ja jauhot maksasuikaleille. Lisää maksa kattilaan ja anna kiehua kastikkeen n. 10 minuutin ajan. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja: