tiistai 2. kesäkuuta 2009

Grillipizza

pizzapohja:
2 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
4 ½ - 5 dl pizzajauhoja

tonnikalapizzan täytteet:
oliiviöljyä
tomaattikastiketta tai ketsuppia
juustoraastetta
kinkkusuikaleita
tonnikalaa valutettuna
pepperonimakkaraa ohuina viipaleina
katkarapuja
oreganoa

kebabpizzan täytteet:
oliiviöljyä
tomaattikastiketta tai ketsuppia
juustoraastetta
kinkkusuikaleita
kebab-lastuja
pepperonimakkaraa ohuina viipaleina
paprikaa
tuoreita herkkusieniä viipaleina
jalapenoja
oreganoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat kiinteän taikinan. Vaivaa kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Taittele taikinapalojen ympärille tuorekelmua ja laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Taikina kohoaa edelleen jääkaapissa ja siitä tulee helpommin kaulittavaa. Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta kaksi pyöreää pizzapohjaa. Anna pohjien kohota vielä puoli tuntia.

Valmistele täytteet. (Raa'at täytteet tulee kypsentää valmiiksi, esimerkiksi jos laitat pekonia, tulee se paistaa ennen täyttämistä.) Paista hetki pannulla kebab-lastuja ja pepperonimakkaraa. Kaikkien täytteiden tulee olla huoneenlämpöisiä, jotta pizzapohja ei viilene liikaa täytettäessä. Asettele täytteet kulhoihin, jotta saat ne nopeasti pizzapohjille.

Kuumenna kaasugrilli tai lämmitä pallogrilli kuumaksi hiilillä. Varsinkin pallogrillin tulee olla todella kuuma, jotta pizzat onnistuvat. Kaasugrilliin riittää keskilämpö.

Paista pizzapohjaa toiselta puolelta grillissä muutaman minuutin ajan. Ei haittaa, vaikka pohja hieman tummuu. Nosta pohja pois grillistä ja käännä se ympäri. Levitä pohjan grillatulle puolelle tilkka oliiviöljyä (estää pohjan vettymisen). Tämän jälkeen lisää nopeasti muut täytteet. Alimmaiseksi tomaattikastike, sitten juusto, jonka jälkeen muut täytteet. Nosta pizza takaisin grilliin. Grillaa sen verran, että juusto on sulanut ja täytteet ovat kuumentuneet. Ripottele pinnalle oreganoa.


Ei kommentteja: