perjantai 21. marraskuuta 2008

Pekonitomaatti-sämpylät

(15-16 kpl)

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl leipäsiirappia
1 pkt pekonia paloiteltuna
1 pkt kirsikkatomaatteja pieniksi lohkottuina
12-13 dl vehnäjauhoja
3-4 dl juustoraastetta

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää leipäsiirappi sekä kuumassa pannussa paistettu pekoni ja lohkotut kirsikkatomaatit. Lisää osa juustoraasteesta. Vaivaa jauhot, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jätä taikina melko löysäksi.

Pyöritä taikina pötköksi reilusti jauhotetulla leivonta-alustalla ja jaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota hetki ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.


(Ohje mukailtu Hellapoliisilta)

Ei kommentteja: