torstai 6. marraskuuta 2008

Ohutkuoriset lihapasteijat

(30 kpl)

1 iso lehtitaikinalevy (1 pkt, 600 g)

750 g jauhelihaa
1 dl keittämätöntä riisiä
6 kananmunaa
3 salottisipulia
2 - 2 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulimurskaa
1 tl Sambal Oelek-chilikastiketta
2 rkl tomaattiketsuppia

kananmunaa voitelemiseen

Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min). Keitä riisi kypsäksi. Ruskista jauheliha. Lisää kuutioidut sipulit sekä mausteet jauhelihan sekaan. Kuullota hetki. Lisää ketsuppi ja keitetty riisi. Kuumenna. Siirrä jauheliha astiaan. Sekoita pieniksi kuutioitu keitetty kananmuna jauhelihan sekaan. Sekoita varovasti ja tarkasta maku. Sulata lehtitaikina. Leikkaa se kolmeen osaan. Kauli jauhotetulla alustalla jokainen osa kymmeneksi ohueksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Lisää 2 rkl täytettä jokaiselle palalle. Sulje pasteijat tiiviisti. Tee reiät haarukalla pasteijoihin ja voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia kunnes pasteijat ovat kullanruskeita.

Ei kommentteja: