maanantai 24. marraskuuta 2008

Kebab-calzone

(2 calzonea)

pizzapohja:
2 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
4 ½ - 5 dl pizzajauhoja

täyte:
chiliketsuppia (tai tomaattikastiketta)
juustoraastetta
kebablastuja
kinkkusuikaleita
paprikaa ohuina suikaleina
ohuita tomaattiviipaleita
jalapenoviipaleita
Korv-Göransin kebabkastiketta
oreganoa tai pizzamaustetta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat kiinteän taikinan. Vaivaa kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Taittele taikinapalojen ympärille tuorekelmua ja laita taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Taikina kohoaa edelleen jääkaapissa ja siitä tulee helpommin kaulittavaa. Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta kaksi pellinkokoista, ohutta ja pyöreää pizzapohjaa. Anna pohjien kohota vielä puoli tuntia. Pizzapohjien onnistumiseen vaikuttaa paljon se, ettei taikinassa ole liikaa jauhoja. Tällöin taikina on kuivaa ja hankalasti kaulittavaa. Jätä siis taikina ennemmin hieman pehmeäksi ja lisää jauhoja kaulintavaiheessa, mikäli se on tarpeen.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita jo uunin lämpenemisvaiheessa uuniin kaksi matalareunaista peltiä päällekäin ylösalaisin. Tämä siksi, etteivät pizzat jäähdy kylmillä pelleillä paistovaiheessa.

Levitä koko pizzapohjan alueelle ketsuppia ja juustoraastetta. Levitä täytteet vain toiselle puolelle pizzaa. Tomaatinviipaleet kannattaa valuttaa, jotta niistä ei irtoaisi nestettä uunissa. Nesteiden irtoaminen tekee calzonesta vetisen. Lisää halutessasi kebabkastiketta kebablastujen päälle. Ripottele täytteiden päälle oreganoa tai pizzamaustetta. Taita täytteetön puoli pizzaa täytepuolen päälle. Painele kevyesti calzonea, jotta täytteet tiivistyvät. Painele reunat tiiviisti kiinni ja taita ne calzonen alapuolelle. Nosta calzone leivinpaperilla kuumille pelleille ja paista uunissa 8-10 minuuttia, kunnes calzonen pinta on saanut kullanruskean värin.


Ei kommentteja: