keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Kanaviillokki

kanaliemi:
1 raaka broileri / kana
1 mieto sipuli
2 salottisipulia
3 porkkanaa
pala selleriä
1 palsternakka
½ sitruunaa
15 kokonaista mustapippuria
4 laakerinlehteä
vettä


Lisää isoon kattilaan paloitellut kasvikset, kokonainen sulatettu raaka kana ja mausteet. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Anna kiehua pari tuntia kasvisten kanssa, tällöin kanan pitäisi olla kypsää. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Siivilöi kasvikset ja kana pois. Keitä liemeä vielä kokoon, jotta maku tiivistyy ja liemi saostuu. Kuori pinnalta ylimääräinen rasva pois. Käytä kanaliemi viillokin pohjana.

1 kypsän kanan liha
1 l kanalientä
1-2 rkl currya
suolaa
vaaleaa Maizena suurustetta
1 dl kermaa

Revi kypsä kana reiluiksi paloiksi. Kuumenna kanaliemi. Lisää liemeen curry ja suola. Lisää suurustetta (Maizena), jotta saat kastikkeesta sopivan paksuista. Lisää kananpalat liemeen ja viimeistele viillokki kermalla (1 dl). Anna kiehua hiljalleen hetken aikaa. Tarkista maku ennen tarjoamista.

Tarjoa kanaviillokin kanssa riisiä ja mustaviinimarjahyytelöä.

Ei kommentteja: