perjantai 7. marraskuuta 2008

Täytetty leipä

1 iso vaalea leipä (esim. ranskanleipä)
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja (tai 4 tomaattia)
1 iso sipuli
1 rasia (200 g) tuoreita herkkusieniä (tai 1 prk säilykeherkkusieniä)
200 g kinkkua
mustapippuria
2 tl oreganoa
2 tl basilikaa
3 rkl sinappia
100 g aurajuustoa

100 g juustoraastetta
2 kananmunaa


Kuutioi sipuli, herkkusienet ja tomaatit. Valuta tomaatit siivilässä, jotta täytteestä ei tule liian kosteaa. Kuullota sipulia ja tuoretta herkkusientä hetki paistinpannulla. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita sipuli, tomaatit, kinkku, murennettu aurajuusto sekä herkkusienet kulhossa sekaisin ja mausta seos yrteillä sekä mustapippurilla. Lisää halutessasi täytteen sekaan hieman juustoraastetta. Leikkaa leipä halki pituussuunnassa ja koverra sisus pois. Voitele leivänsisusta sinapilla ja lusikoi täyte leivän sisälle. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada seos täytteen pinnalle ja paista leipää 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoile leivän kera raikasta salaattia.

Ei kommentteja: