tiistai 28. lokakuuta 2008

Kebabliha

800 g naudan jauhelihaa
25 ml (1 ½ rkl) aromisuolaa
20 ml (4 tl) pippuriseosta
2 ml (2/5 tl) valkosipulijauhetta
1 ml (1/5 tl) chilijauhetta

Sekoita kaikki aineikset tiiviiksi, tahnamaiseksi massaksi. Muotoile n. 5 cm paksu pitkula leivinpaperin avulla. Kääri tiiviisti folion sisälle. Tarkoituksena on saada kaikki ilmakuplat pois massasta. Pyöritä folion päät tiiviisti kiinni. Laita uunipellille ja kypsennä uunissa 100 asteessa 4 tuntia. Kypsennyksen aikana kebabista irtoaa paljon rasvaa. Uunista ottamisen jälkeen anna viilentyä folion sisällä ja siirrä viilentyneet kebabit jääkaappiin. Vasta seuraavana päivänä poista folio ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kebab ohuiksi suikaleiksi joko veitsellä, juustohöylällä tai monitoimikoneen viipalointiterällä ja pakasta sopivina annoskokoina. Käytettäessä sulata kebab ja kuumenna paistinpannulla tai mikrossa.

Ei kommentteja: