tiistai 28. lokakuuta 2008

Burgundin pata

800 g naudan paistia
3 porkkanaa
4 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pkt tuoreita herkkusieniä
1 pkt pekonia
1 dl punaviiniä
20 kpl hillosipuleita
3 rkl vehnäjauhoja
vettä
½-1 lihaliemikuutio (tai vajaa ½ tl suolaa)
mustapippuria
2 laakerinlehteä

Leikkaa liha kuutioiksi. Leikkaa sipulit kuutioiksi ja pekoni pieniksi paloiksi. Paista pekoni pannulla ja siirrä uunipataan. Paista lihat pannulla. Mausta pippurilla sekä lisää vehnäjauhot lihoihin. Lisää lihat uunipataan. Freesaa sipulit pannulla ja lisää pataan. Kaada punaviini pataan ja lisää vettä niin, että aineikset peittyvät reilusti. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja lisää laakerinlehdet. Hauduta uunissa 175 asteessa 3-4 tuntia. Sekoita välillä. Lisää kypsennyksen loppupuolella viipaloidut porkkanat ja hillosipulit. Kun kypsennystä on jäljellä puoli tuntia, lisää viipaloidut herkkusienet.

Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja: