tiistai 28. lokakuuta 2008

Moskovan pata

1 kg naudanpaistia
2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
3 rkl vehnäjauhoja
3 sipulia
3 suolakurkkua
5 dl voimakasta lihalientä ( 1/2 lihaliemikuutio + 5 dl vettä)
150 g Aura-juustoa
240 g smetanaa
3 rkl hunajaa
voita paistamiseen

Liha kannattaa nostaa huoneenlämpöön ennen valmistamista n. puolta tuntia ennen, jotta se ei ole liian kylmää paistettaessa. Poista ensin lihasta kaikki mahdolliset kalvot ym. Leikkaa liha kuutioksi. Leikkaa samoin suolakurkku ja sipuli kuutioiksi. Paista lihat voissa pienissä erissä. Ripottele paistetuille lihapaloille paistinpannulla mustapippuria ja cayannepippuria. Ripottele lihojen pintaan vielä vehnäjauhoja ja sekoita niin, että jauhot tarttuvat lihojen pintaan. Siirrä lihat uuninkestävään reilunkokoiseen vuokaan. Freesaa sipulikuutioita hetki ja siirrä sipulit uunivuokaan lihojen päälle. Lisää vielä suolakurkkukuutiot uunivuokaan. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää lihaliemikuutio. Lisää kattilaan hunaja, smetana ja aurajuusto. Kaada neste uunivuokaan.

Laita pata uuniin 200 asteeseen tunnin ajaksi. Alenna lämpö tunnin jälkeen 150 asteeseen ja anna vielä padan hautua vielä vähintään puoli tuntia. Sekoita pataa muutaman kerran paistamisen aikana. Tämä estää sen, että padan pinta ei pala ja vehnäjauhot sekoittuvat tasaisesti kypsyessään. Padan voi myös halutessa peittää kannella palamisen estämiseksi.

Lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja keitettyjä kasviksia tai salaattia.

Ei kommentteja: