keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Persikkamantelipullat

2 ½ dl persikkatölkin sokerilientä
2 ½ dl vettä
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 dl maitojauhetta
13 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Koristeluun:
1 iso prk säilykepersikoita
100 g mantelimassaa
raesokeria tai sokerivesikuorrusta

Valuta säilykehedelmistä liemi ja lisää vettä niin, että nestettä on 5 dl. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva. Vatkaa joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita osa jauhoista. Alusta maitojauhe, loput jauhot ja pehmeä voi taikinaan. Anna kohota hyvin. Leivo taikinasta pieniä pullia ja painele matalaksi. Leikkaa persikat paloiksi ja mantelimassa siivuiksi. Paina persikan pala ja mantelimassaviipale pullan keskelle. Laita pullat paperivuokiin. Kohota ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeri ellet halua koristella sokerivesikuorrutuksella. Paista 200 asteessa 10-15 min.

Ei kommentteja: