tiistai 28. lokakuuta 2008

Pippuripihvit

600 g naudan sisäfileetä
2 dl kuohukermaa
1 rkl dijon sinappia
1-2 rkl soijaa
1 dl vahvaa lihalientä
2 rkl vastarouhittua mustapippuria
0,3 dl konjakkia
voita paistamiseen

Nosta filee huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Leikkaa filee neljään osaan ja taputtele noin 3 cm paksuiksi pihveiksi. Ripottele reilusti mustapippuria pihvien molemmille puolille. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja ruskista siinä tilkka voita. Paista pihvejä noin minuutin verran kummaltakin puolelta ja valele pannuun sitten konjakki.

Anna konjakin haihtua ja nosta pihvit syrjään. Lisää pannuun lihaliemi, sinappi ja soija sekä kerma. Anna kiehua hetki ja sekoita tasaiseksi. Nosta sitten pihvit takaisin pannuun. Anna kastikkeen kiehua voimakkaasti kokoon. Kääntele pihvejä välillä.

Hauduta pihvejä 6-8 minuuttia, jos haluat medium kypsyysasteen. Nosta pihvit lautasille ja viimeistele kastike makusi mukaan suolalla. Kastikkeen tulee olla paksuhkoa, jos näin ei ole niin keitä sitä vielä voimakkaasti kokoon.

Tarjoa lisäkkeenä lämmintä kasvispetiä.

Ei kommentteja: