tiistai 28. lokakuuta 2008

Kauraleipä

2 dl kaurahiutaleita
5 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
3 dl vettä
1 muna

voiteluun:
0,5 dl vettä
1 rkl siirappia

Sekoita puuhaarukalla kaurahiutaleet, jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään. Riko joukkoon muna ja lisää vielä 3dl 42-asteista vettä. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 1/2 tuntia. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, muotoile pyöreäksi.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kohota vielä puolisen tuntia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Voitele kuuma leipä vesi-siirappiseoksella ja paista vielä viitisen minuuttia. Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin saat leipään rapean kuoren.

(Ohje Hellapoliisilta)

Ei kommentteja: