lauantai 15. marraskuuta 2008

Paahtopaisti

1 kg maustamatonta paahtopaistia
½ rkl merisuolaa
1-2 rkl rouhittua mustapippuria
5 valkosipulinkynttä

Ota paisti lämpimään paria tuntia ennen valmistamista. Ruskista paisti paistinpannulla joka puolelta. Anna hieman viilentyä. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Tee paistiin viiltoja, painele valkosipulinviipaleet viiltoihin. Hiero paistin pintaan mustapippuri ja suola. Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista paistia uunissa 125 asteessa n. tunti / kilo. Kypsäksi halutessasi sisälämpötilan tulisi olla 70-72 astetta. Ota paisti uunista ja kääri se voipaperiin ja edelleen sanomalehden lehtiin yksitellen. Anna olla pöydällä vetäytymässä tunnista pariin.

Tarjoa valkosipuliperunoiden tai hasselbackan perunoiden kanssa. Lisäksi voit halutessa tehdä pippurisen kermakastikkeen.

Ei kommentteja: