lauantai 1. marraskuuta 2008

Broileriwokki

650 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
½ kurkku
4-5 porkkanaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 punainen chilipalko
2 pss maustamattomia nuudeleita
½ dl valkoviiniä
2 rkl soijakastiketta
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
oliiviöljyä

Suikaloi paprika, kurkku (poista pehmeä keskusta ja siemenet) ja porkkana tulitikun muotoisiksi ohuiksi tikuiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi puolittaisiksi renkaiksi. Silppua valkosipuli, inkivääri ja chili pieniksi kuutioiksi. Paista broilerisuikaleet wokissa. Siirtele broileri wokin reunoille, kaada oliiviöljyä tilkka pannulle. Lisää oliiviöljyyn chili, inkivääri ja valkosipuli. Freesaa hetki. Sekoita broileri chili-inkivääri-valkosipuliseoksen kanssa. Lisää wokkiin kasvikset kypsymisjärjestyksessä: ensin porkkana, sitten kurkku ja paprika, viimeiseksi sipulisuikaleet. Kasvisten tulee olla rapeita, älä kypsennä niitä liikaa (porkkana vaatii noin 5 min kypsennyksen). Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Lisää wokkiin mausteet, soija ja valkoviini. Sekoita ja kuumenna pari minuuttia. Lisää viimeiseksi keitetyt nuudelit ja sekoita. Tarjoa kuumana.

Ei kommentteja: