ohukaistaikinta:
(8 ohukaista)
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
25 g sulaa rasvaa
täyte:
400 g jauhelihaa
1 salottisipuli
½ tl Sambal Oelek-chilikastiketta
½ tl valkosipulimurskaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
2 rkl ketsuppia
1 dl ruokakermaa tai vettä
200 g raejuustoa
pinnalle:
½ dl juustoraastetta
Valmista ohukaistaikina. Anna taikinan turvota. Valmista täyte. Ruskista jauheliha, lisää silputtu sipuli ja mausteet. Lisää kerma tai vesi. Anna hautua puolisen tuntia ja anna täytteen hieman viilentyä. Sekoita raejuusto jauhelihan joukkoon. Paista ohukaiset. Nosta jokaiselle ohukaiselle pari ruokalusikallista täytettä ja kääri rullalle. Nosta uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kuorruta uunissa 225 asteessa kunnes juustoraaste on sulanut.
Vinkki. Ohukaiset voi tehdä maitojauheesta tehtyyn maitoon, jolloin ohukaisista tulee rapeampia. Valmiit ohukaiset voi myös pakastaa.
14 vuotta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti