torstai 27. marraskuuta 2008

Täytetyt ohukaiset

ohukaistaikinta:
(8 ohukaista)
2 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
25 g sulaa rasvaa

täyte:
400 g jauhelihaa
1 salottisipuli
½ tl Sambal Oelek-chilikastiketta
½ tl valkosipulimurskaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
2 rkl ketsuppia
1 dl ruokakermaa tai vettä
200 g raejuustoa

pinnalle:
½ dl juustoraastetta

Valmista ohukaistaikina. Anna taikinan turvota. Valmista täyte. Ruskista jauheliha, lisää silputtu sipuli ja mausteet. Lisää kerma tai vesi. Anna hautua puolisen tuntia ja anna täytteen hieman viilentyä. Sekoita raejuusto jauhelihan joukkoon. Paista ohukaiset. Nosta jokaiselle ohukaiselle pari ruokalusikallista täytettä ja kääri rullalle. Nosta uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kuorruta uunissa 225 asteessa kunnes juustoraaste on sulanut.

Vinkki. Ohukaiset voi tehdä maitojauheesta tehtyyn maitoon, jolloin ohukaisista tulee rapeampia. Valmiit ohukaiset voi myös pakastaa.

Ei kommentteja: